T’has preguntat per què tantes vegades ens proposem metes que realment ens il·lusionen molt, que necessitem i que són factibles, però no arribem a aconseguir-les? T’agradaria conèixer una estratègia per a descobrir i complir els teus propòsits, establir preferències i canviar els teus hàbits?
Els estudis científics demostren més enllà del Pensament Positiu, el nostre cervell s’aprofita de determinats mecanismes per a potenciar la motivació i el compromís que necessitem per a aconseguir reptes. I ens referim a reptes que tant poden estar vinculats a l’àmbit directiu o professional, com amb el nostre benestar personal. Des d’aconseguir afrontar una reunió de comitè de direcció amb una determinada actitud fins a seguir una dieta d’aprimament o deixar de fumar.
La professora en Psicologia en les Universitats de Nova York i d’Hamburg, Gabriele Oettingen, va traduir les seves recerques a una metodologia que va batejar amb l’acrònim WOOP, per les sigles en anglès de Desig (Wish), Resultat (Outcome), Obstacles i Pla d’acció.
Mitjançant aquesta estratègia, que en els processos de coaching sovint plantegem als nostres clients, ells defineixen i visualitzen on volen arribar i quins beneficis els reportarà aconseguir-ho. Per exemple, la persona que desitja poder delegar en el seu equip perquè necessita dedicar més temps a les tasques pròpies de la seva responsabilitat en les quals crea més valor, recrea el moment desitjat en el qual haurà aconseguit organitzar el seu treball, triar a les persones del seu equip que millor poden executar-lo i comprovar que el realitzen amb qualitat i en el temps requerit. En aquesta visualització convidem a sentir els resultats d’aquesta nova situació: com disposa de temps per a planificar i coordinar, com pot participar en els comitès de direcció millor preparat o com pot conciliar la seva vida professional amb la personal.
Si bé aquesta dinàmica permet posar-se en el “com si” s’hagués aconseguit la seva meta, la revelació important de les recerques és que s’ha comprovat que l’efecte motivador i de satisfacció d’aquesta visualització per si sola es manté durant poc temps i que la persona es queda just en el “com si” sense avançar fins a aconseguir-ho.
El que potencia el compromís necessari per a mantenir-se ferm en el propòsit és, tot seguit, visualitzar amb detall els impediments i obstacles que s’interposaran en el seu camí per a poder preveure i planificar les accions que realitzarà per a superar tals dificultats.
És en aquest complet procés en el qual acompanyem al nostre cervell per totes les etapes fins a aconseguir els nostres propòsits.
Des de Spika Coaching hem acompanyat a nombroses persones i equips a aconseguir els seus objectius. Si et planteges reptes importants per a tu i consideres que podem ajudar-te, contacta amb nosaltres i t’explicarem com.