neurolideratge i coaching

Coaching i neurolideratge

El neurolideratge és una disciplina orientada al desenvolupament de les habilitats de lideratge a partir de l’enteniment de com funciona el cervell. Se’n deriva el que anomenem lideratge conscient i posar en valor la responsabilitat de les persones per motivar i guiar als altres i a elles mateixes.

Des que va aparèixer el terme a la Harvard Business Review al 2005 i, al 2006, David Rock i Jeffrey Schwartz publiquessin el text “Neurociència del Lideratge”, fins ara, són milers els científics que estan investigant el camp de les neurociències.

En aquests estudis s’observen les àrees d’estimulació del cervell a l’hora de practicar diferents activitats o viure diferents experiències i les vinculacions amb els mecanismes d’evitació d’amenaces i el de cerca de plaer o recompensa. De manera sorprenent se’ns desvela com certes actituds i entorns provoquen en les persones sensacions de patiment similars a les del dolor físic i com d’altres, de satisfacció, estimulen a l’acció, l’esforç i el compromís. La seva aplicabilitat en el camp de la motivació d’equips, del compromís, la fidelització i l’atracció de talent, porten al fet que cada vegada més centres d’investigació tinguin línies de recerca en l’àmbit de les neurociències.

Quin paper hi té el neurolideratge amb el coaching?

Des del coaching, indaguem amb els nostres clients per a identificar quins són els punts de millora necessaris per a desenvolupar-se de manera eficaç i efectiva. Connectem amb com s’interpreta el que es viu, quins mecanismes automàtics es disparen, quins efectes s’experimenten en l’àmbit corporal i quines emocions dominen a la persona. Aquest procés d’autoconeixement és totalment exclusiu per a cada individu. Per això, el coach posa a disposició dels seus clients, les tècniques més adequades en cada moment perquè la persona identifiqui, analitzi i prengui les accions de canvi que més s’adiuen amb els seus propòsits.

Els estudis des de la neurociència, han comprovat com determinats processos de coaching estimulen les àrees de creativitat i compromís, facilitant la realització de canvis importants que esdevenen solucions als problemes que els clients porten.

Moltes vegades atenem a la necessitat de viure amb equilibri el desenvolupament de la feina, la conciliació familiar i les motivacions personals i professionals. És una demanda cada vegada més comuna entre les persones que volen créixer professionalment alhora que viure plenament en la seva dimensió personal, familiar, d’amistats i d’oci.

Afortunadament, cada vegada tenim més eines per avançar en la disciplina del coaching al servei de persones i equips. Si aquest article t’ha semblat interessant, et convidem a llegir “Més enllà del pensament positiu: una estratègia mental per a aconseguir objectius” i “Resiliència: la capacitat d’adaptar-se i prospera”.

I si ho prefereixes posa’t en contacte amb nosaltres per a informació, guies i tot el que necessitis.